Buitenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Avonturijn verzorgt op onze school de buitenschoolse opvang in BSO Callisto op dinsdag en op donderdag. De opvang sluit aan bij de schooltijden en is geopend tot 18.30 uur. De opvang is ook beschikbaar op vakantie- en roostervrije dagen.

Binnen- en buitenruimte

BSO Callisto maakt gebruik van een lokaal in unit 1. In deze unit is ook de speelleergroep (SLG) gevestigd. In het BSO lokaal is veel speelgoed, spellen en knutselmateriaal aanwezig. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen.

De BSO kan ook gebruik maken van de gymzaal in unit 1 en het lokaal van de SLG.

Buitenspelen doen we op het heerlijke schoolplein met aangrenzend bos. Ook gaan we regelmatig naar de speeltuin en de Kale Berg.

Lekker spelen en bewegen

Iedere dag proberen de pedagogisch medewerkers er een leuke en gezellige middag van te maken. Hierbij maken ze gebruik van een beweegwijsprogramma*. Regelmatig wordt er via een thema gewerkt, de activiteiten worden hierop aangepast. Er worden veel verschillende en leuke activiteiten aangeboden zoals koken/bakken, uitstapjes, knutselen, spelletjes doen en buiten spelen.

Naar de BSO gaan betekend ook ontspanning en tijd voor jezelf, kinderen mogen dus ook zelf verzinnen wat ze gaan doen.

Beweegwijs

Beweegwijs stimuleert alle kinderen om te spelen en bewegen. Door middel van 5 kleuren worden er verschillende soorten activiteiten aangeboden. Kinderen spelen dan niet alleen fijn, maar leren (onbewust) bijvoorbeeld ook op hun beurt wachten, samenwerken of omgaan met verlies en winst.

• Blauw: Naast elkaar spelen. Hierbij spelen kinderen zelfstandig en naast elkaar. Bijvoorbeeld tekenen, touwtje springen.
  • Geel: Om de beurt spelen. Hierbij gaat het erom dat de kinderen leren om op elkaar te wachten tot ze aan de beurt zijn. Bijvoorbeeld: Hinkelen, duikelen op het klimrek.
  • Oranje: Samen delen spelen. Bij deze spelen gaat het erom dat kinderen spullen leren te delen. Bijvoorbeeld: tikspelen, iets van strijkkralen maken.
  • Groen: Samen werken spelen. Bij deze spelen gaat het erom dat kinderen leren samenwerken. Bijvoorbeeld samen iets van Lego of Kapla bouwen, spelen met de parachute.
  • Rood: Tegen elkaar spelen. Bij de rode spelen gaat het erom dat kinderen leren omgaan met winst en verlies. Bijvoorbeeld: voetbal, volleybal en basketbal.

Praktische informatie

BSO opvang is voor kinderen van 4-12 jaar. Bij BSO Callisto kunnen 20 kinderen opgevangen worden.

BSO Callisto is vooralsnog op dinsdagmiddag en donderdagmiddag open van 14.00 tot 17.00. Verlengde opvang tot 18.30 is ook mogelijk. Indien er 4 of meer kinderen voor een andere middag zijn aangemeld gaat de BSO ook op deze middag open.

Opvang tijdens studievrije/schoolvrije dagen is ook mogelijk.

Op de locatie in Barchem is ook VSO en flexibele opvang mogelijk.

Meer informatie, waaronder de tarieven staat op de website: www.avonturijn.nl
planning en plaatsing: Sabine van de Kamp: 0573-760203
Unithoofd: Colet Manders: 0573-760207